Κατερίνα Βασιλείου

Είμαι 24 χρονών και από τότε που ήμουν μικρή είχα πρόβλημα παχυσαρκίας. Δοκίμασα πολλούς και διάφορους τρόπους για να χάσω κιλά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν είχα εμμηνορροϊκό κύκλο στα 22 μου, κάτι το οποίο, όπως μου είπε ο γυναικολόγος μου ήταν πολύ επικίνδυνο. Είχα ταχυκαρδίες και καρδιακές αρρυθμίες, προβλήματα για τα οποία έπρεπε να παίρνω φάρμακα. Είχα επίσης αντίσταση στην ινσουλίνη, προβλήματα με τον θυρεοειδή μου και άλλα προβλήματα για τα οποία τα φάρμακα που έπαιρνα δεν με βοηθούσαν. Δεν μπορούσα να κάνω 10 βήματα χωρίς να σταματήσω για να ξεκουραστώ. Απέτυχα πολλές φορές να χάσω βάρος με διαιτολόγους - δεν με υποστήριξαν και ήταν συχνά σκληροί και με κατέκριναν, με αποτέλεσμα να μην έχω αυτοπεποίθηση, οπότε άρχισα να αισθάνομαι κατάθλιψη και δεν ήθελα να πάω πουθενά. Ντρεπόμουν πολύ για την εμφάνισή μου. Ζούσα έναν εφιάλτη κάθε μέρα.

Όταν πήγαινα για ψώνια αντιμετώπιζα επίσης ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα. Οι πωλητές και οι πωλήτριες στα καταστήματα μου φέρονταν φρικτά και συχνά με πρόσβαλλαν και γελούσαν πίσω από την πλάτη μου. Ακόμα και η οικογένειά μου δεν με βοηθούσε, εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για το βάρος μου με λάθος τρόπο και έκαναν τα πράγματα για μένα χειρότερα, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι όλο και πιο δυστυχισμένη. Ο κοινωνικός μου αποκλεισμός ήταν κάτι που με προσγείωσε στην πραγματικότητα και τότε αποφάσισα να απευθυνθώ σε γιατρό. Ωστόσο, ο γιατρός δεν ήταν πολύ καλός μαζί μου και μου είπε ότι αν δεν έκανα κάτι για το βάρος μου, ίσως και να πέθαινα πρόωρα. Να πεθάνω στα 22; Δεν είχα καν ζήσει ακόμη. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Να χάσω βάρος και να ζήσω ή να συνεχίσω να ζω όπως ζούσα και να πεθάνω!

Τότε έμαθα για τις επιτυχίες που είχε η Cambridge Weight Plan και έκλεισα ένα ραντεβού με τη σύμβουλό μου Κούλα Κουρέα. Έχω χάσει τώρα 91 κιλά και η ζωή μου έχει αλλάξει δραματικά! Για πρώτη φορά έχω έναν κανονικό εμμηνορροϊκό κύκλο! Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι παρελθόν, ο θυρεοειδής μου έχει ρυθμιστεί και δεν έχω πια αρρυθμίες ή ταχυκαρδίες. Γυμνάζομαι 5 φορές την εβδομάδα και τώρα πια αγοράζω τα ρούχα που μου αρέσουν και ντύνομαι όπως μου αρέσει, χωρίς να με κατακρίνει κανείς. Βγαίνω για καφέ ή με φίλους το βράδυ όπως όλοι στην ηλικία μου. Τώρα αισθάνομαι ότι είμαι αποδεκτή από την κοινωνία και ότι οι άνθρωποι με παρατηρούν με καλό τρόπο. Είμαι ζωντανή και για πρώτη φορά λατρεύω τη ζωή μου. Έχω βρει μια νέα Κατερίνα, και την αγαπώ πολύ!