Κοτόπουλο Εντσιλάδα

Κοτόπουλο Εντσιλάδα

35 min /
Βήμα:3+ /
σερβίρει:2
Οδηγίες συνταγής
1   
 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, θέση 4 για γκάζι.
2   
 Ψεκάστε ελαφρά με λάδι ένα τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3   
 Προσθέστε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας στην σκόνη τσίλι, μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πολτό ντομάτας και τα φασόλια και βράστε τα. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρέψτε τα για 5 λεπτά, θα πρέπει να μυρίζει πολύ ωραία ήδη! Προσθέστε το κοτόπουλο ανακατεύοντας και αφήστε τα να πάρουν μία βράση σιγά σιγά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει τη γεύση που προτιμάτε.
4   
 Βάλτε λίγο από το μείγμα σε κάθε τορτίγια και τυλίξτε την. Αφού τις τυλίξετε, τοποθετήστε τις τορτίγιες δίπλα-δίπλα (με την ένωση προς τα κάτω) σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος.
5   
 Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και γύρω από τις τορτίγιες. Τώρα πασπαλίστε το τριμμένο τσένταρ από πάνω για να το κάνετε «τυρένιο».
6   
 Ψήστε το μέσα στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (αν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ!), Μέχρι να γίνει χρυσοκαφέ με φουσκάλες.
7   
 Σερβίρετε πολύ ζεστό, πασπαλισμένο με μαϊντανό ή σχοινόπρασο, με μια τραγανή πράσινη σαλάτα. Γιαμμμ!

Παραλλαγές

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρα αντί για κόκκινα φασόλια
  • Εάν χρησιμοποιείτε μία κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, θα προσθέσετε περίπου 10kcals.
  • Αντί τη σκόνη τσίλι, γιατί δε δοκιμάζετε μερικά μεξικάνικα μπαχαρικά;

Κατάλληλο για τα βήματα 3, 4 και 5. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βήματα, επικοινωνήστε με έναν Σύμβουλο.

Λεπτομέρειες συνταγής:
Σερβίρει: 2
Prep time: 10 mins
Cook time: 35 mins
Calories: 400 kcals
Βήματα: 3+
Συστατικά συνταγής:

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να μαγειρέψετε υπέροχα! Επιλέξτε, όλα τα συστατικά που προσθέσατε για να μπορείτε να παρακολουθείτε

1 Onion, diced
1 green pepper, deseeded and diced
1-2 tbsp chilli powder
300 ml Passata
1 x 200 g can red kidney beans, drained
150 g cooked chicken, skinned and cubed
4 x 22 g soft corn tortillas
30 g reduced-fat Cheddar cheese, grated Chopped parsley or chives for sprinkling Green salad to serve
Κοινοποιήστε αυτή τη Συνταγή

Διαβάστε επίσης:

βήματα:2+
σερβίρει:1

Διπλό Cheesecake με σοκολάτα

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση:
βήματα:2+
σερβίρει:1

Γλυκό σοκολάτας & βατόμουρου

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση:
βήματα:2+
σερβίρει:2

Ζελέ βατόμουρο

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση: