Εκγύμναση που Μπορείτε να Κάνετε στον Καναπέ σας Κατά τη Διάρκεια των Διαφημίσεων!

Σας έτυχε ποτέ να περνάτε μια από εκείνες τις μέρες που είχατε κάθε πρόθεση να κάνετε άσκηση, αλλά ξαφνικά ο καναπές σας κρατά ομήρους και είστε βαθιά απορροφημένοι μέσα σε εκείνα τα τρία επεισόδια που θέλετε να προλάβετε στο Netflix χωρίς να υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα μπορέσετε να σηκωθείτε; (όλοι έχουμε περάσει κάτι τέτοιο!) ... Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι άσκησης μέσα στο σπίτι, ακόμα και καθώς παρακολουθείτε τηλεόραση! Πιο κάτω είναι ένα τέλειο πρόγραμμα «γυμναστικής του καναπέ» που θα σας επιτρέψει να μείνετε σε επαφή με τις αγαπημένες σας σειρές ΚΑΙ την ίδια στιγμή να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα σας. Λοιπόν, τι περιμένετε;

Δεν χρειάζεστε κανένα εξειδικευμένο εξοπλισμό για αυτές τις ασκήσεις. Ενώ τα ελαφριά βαράκια κάνουν πολύ καλή δουλειά θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε με ένα μπουκάλι νερό, με τυχόν κονσέρβες που μπορεί να έχετε στα ντουλάπια ή ακόμη και βιβλία... Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες, ας αρχίσουμε να κινούμαστε!

Κυκλικές Κινήσεις Χεριών και Σταύρωμα Ώμων

 1. Κάντε κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας σαν ανεμόμυλο για να τα ξυπνήσετε και να τα ετοιμάσετε για την άσκηση σας. Προσπαθήστε να τα κινείτε προς τα εμπρός για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προς τα πίσω.
 2. Στη συνέχεια, κινήστε και τα δύο σας χέρια σταυρωτά, μπροστά και στο ύψος του στήθους. Αυτό θα ανοίξει το στήθος και τους ώμους σας, και είστε έτοιμοι να αρχίσετε την άσκηση σας!

Καθίσματα

 1. Καθίστε σε μια καρέκλα (ή / και καναπέ) με τα πόδια σας σταθερά στο πάτωμα.
 2. Σπρώξτε αργά το σώμα σας προς τα εμπρός για να σηκωθεί από την καρέκλα ισιώνοντας τα πόδια σας. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για βοήθεια για να σηκωθείτε.
 3. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά λυγίστε τα πόδια και κατεβάστε το σώμα σας ξανά στην καθιστή θέση.
 4. Επαναλάβετε 12 - 15 φορές.
 5. Όσο γίνεστε πιο δυνατοί προσπαθήστε να σηκώνεστε χωρίς να χρησιμοποιείτε καθόλου τα χέρια σας.

Πιέσεις Ώμων

 1. Καθίστε με το σώμα ίσιο σε μια σταθερή καρέκλα, με τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα, και τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες κρατώντας στο κάθε χέρι ένα βάρος ή ένα μπουκάλι νερό.
 2. Κρατήστε ένα βάρος σε κάθε χέρι, με τις παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός.
 3. Ξεκινώντας με τις παλάμες στο ύψος των ώμων, πιέστε σιγά-σιγά τα χέρια προς τα πάνω, με τους αγκώνες στραμμένους προς το πλάι, και ισιώστε τους βραχίονες.
 4. Στη συνέχεια χαμηλώστε αργά τα χέρια σας πίσω στο επίπεδο των ώμων.
 5. Επαναλάβετε 12 - 15 φορές.

Πλευρικές Εκτάσεις Ώμων

 1. Καθίστε με το σώμα ίσιο σε μια σταθερή καρέκλα, με τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα, και τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες.
 2. Κρατήστε ένα βάρος σε κάθε χέρι, με τις παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός.
 3. Κρατώντας ελαφρά λυγισμένους τους αγκώνες, σηκώστε αργά τα χέρια προς τα πλάγια μέχρι το ύψος των ώμων.
 4. Στη συνέχεια σιγά-σιγά χαμηλώστε τα χέρια προς τα κάτω.
 5. Επαναλάβετε 12 - 15 φορές.

Πλευρικές Περιστροφές

 1. Καθίστε με το σώμα ίσιο σε μια σταθερή καρέκλα, με τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα, και τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες κρατώντας στο κάθε χέρι ένα βάρος ή ένα μπουκάλι νερό.
 2. Κρατήστε το στομάχι σας ρουφηγμένο προς τα μέσα (μην ξεχνάτε να αναπνέετε!) Κρατήστε τα βαράκια προς τα έξω στο ύψος του στήθους με τα χέρια σας τεντωμένα πλήρως.
 3. Αργά, κάντε κυκλική κίνηση προς τη μία πλευρά όσο μπορείτε να το κάνετε με άνεση.
 4. Στη συνέχεια, επιστρέψτε πίσω στη μέση και επαναλάβετε την ίδια κίνηση προς την άλλη πλευρά.
 5. Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα

Βυθίσεις Τρικέφαλου (κίνηση προχωρημένου επιπέδου)

 1. Καθίστε με το σώμα ίσιο σε μια σταθερή καρέκλα, με τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα, και τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες
 2. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη του καθίσματος και χαμηλώστε αργά το σώμα σας εκτός της καρέκλας χρησιμοποιώντας τα χέρια σας
 3. Σπρώξτε αργά το σώμα σας πίσω στην αρχική σας θέση.
 4. Επαναλάβετε 12 με 15 φορές.

 Εκτάσεις Τρικέφαλου (κίνηση για αρχάριους)

 1. Καθίστε με το σώμα ίσιο σε μια σταθερή καρέκλα, όπως και πριν με τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα, και τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες πάρτε ένα βάρος στο κάθε χέρι και σηκώστε τα χέρια σας σε ευθεία πάνω από το κεφάλι σας, διατηρώντας μια ελαφρά κλίση στον αγκώνα.
 2. Κρατώντας τους αγκώνες σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αυτιά σας, λυγίστε αργά τους αγκώνες σας προς τα πίσω, χαμηλώνοντας τα βαράκια προς την πλάτη σας.
 3. Σπρώξτε και πάλι τα χέρια σας ψηλά, πάνω από το κεφάλι στην αρχική θέση. Θυμηθείτε να μην τεντώνετε εντελώς τους αγκώνες σας στην κίνηση προς τα πάνω.
 4. Επαναλάβετε 12 με 15 φορές.

Πιέσεις Δικεφάλων

 1. Καθίστε με το σώμα ίσιο σε μια σταθερή καρέκλα, με τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα, και τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες κρατώντας στο κάθε χέρι ένα βάρος ή ένα μπουκάλι νερό.
 2. Κρατήστε ένα βάρος σε κάθε χέρι, με τους βραχίονες στο πλάι του σώματος και τις παλάμες στραμμένες προς τα μέσα.
 3. Κρατώντας τους αγκώνες στο πλάι, σιγά-σιγά διπλώστε τα χέρια προς τα επάνω προς τον άνω βραχίονα, γυρνώντας τις παλάμες σας παράλληλα με τον ώμο.
 4. Κρατώντας τους αγκώνες στο πλάι, επιστρέψτε αργά τους βραχίονες στην αρχική θέση.
 5. Επαναλάβετε 12 - 15 φορές.

Ανυψώσεις Κνήμης

 1. Σταθείτε ακουμπώντας στον τοίχο ή κρατηθείτε στο πίσω μέρος του καναπέ σας για στήριξη.
 2. Σηκώστε αργά τις φτέρνες σας από το έδαφος με τις μύτες των ποδιών στο πάτωμα, κρατώντας τις φτέρνες ψηλά για 2 δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.
 3. Επαναλάβετε 12 - 15 φορές.

Ζήτω! Μπράβο! Μόλις καταφέρατε να κάψετε λίγες θερμίδες, να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα σας και να μην χάσετε ούτε ένα λεπτό από τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές – ποιος είπε ότι η άσκηση πρέπει να είναι σκληρή δουλειά; Δοκιμάστε να κάνετε έως και 3 σετ αυτών των ασκήσεων καθώς γίνεστε πιο δυνατοί και αισθάνεστε έτοιμοι για μια μεγαλύτερη πρόκληση.

Τώρα, έχετε φέρει εις πέρας την «γυμναστική του καναπέ». Γιατί δε δοκιμάζετε την πρόκληση σανίδας των 30 ημερών; Ή μήπως θέλετε να ξεκινήσετε το τρέξιμο; Είτε έτσι είτε αλλιώς, θυμηθείτε να παραμένετε ενυδατωμένοι όταν γυμνάζεστε.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να έχετε την αφοσιωμένη υποστήριξη ενός προς ένα, γιατί δε βρίσκετε τώρα έναν Σύμβουλο;