Κοτόπουλο Εντσιλάδα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, θέση 4 για γκάζι.
- Ψεκάστε ελαφρά με λάδι ένα τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας στην σκόνη τσίλι, μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πολτό ντομάτας και τα φασόλια και βράστε τα. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρέψτε τα για 5 λεπτά, θα πρέπει να μυρίζει πολύ ωραία ήδη! Προσθέστε το κοτόπουλο ανακατεύοντας και αφήστε τα να πάρουν μία βράση σιγά σιγά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει τη γεύση που προτιμάτε.
- Βάλτε λίγο από το μείγμα σε κάθε τορτίγια και τυλίξτε την. Αφού τις τυλίξετε, τοποθετήστε τις τορτίγιες δίπλα-δίπλα (με την ένωση προς τα κάτω) σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος.
- Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και γύρω από τις τορτίγιες. Τώρα πασπαλίστε το τριμμένο τσένταρ από πάνω για να το κάνετε «τυρένιο».
- Ψήστε το μέσα στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (αν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ!), Μέχρι να γίνει χρυσοκαφέ με φουσκάλες.
- Σερβίρετε πολύ ζεστό, πασπαλισμένο με μαϊντανό ή σχοινόπρασο, με μια τραγανή πράσινη σαλάτα. Γιαμμμ!
Παραλλαγές
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρα αντί για κόκκινα φασόλια
- Εάν χρησιμοποιείτε μία κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, θα προσθέσετε περίπου 10kcals.
- Αντί τη σκόνη τσίλι, γιατί δε δοκιμάζετε μερικά μεξικάνικα μπαχαρικά;
Κατάλληλο για τα βήματα 3, 4 και 5. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βήματα, επικοινωνήστε με έναν Σύμβουλο.
Λεπτομέρειες συνταγής:
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Θερμίδες: 400kcals
Βήματα: 3, 4 and 5
Συστατικά
Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
300ml Πολτό ντομάτας (Passata)
200 γρ. κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
150γρ. κοτόπουλο, ψημένο, χωρίς πέτσα και κομμένο σε κύβους
4 x 22γρ. μαλακές τορτίγια καλαμποκιού
30 γρ. τριμμένο τυρί Cheddar με χαμηλά λιπαρά
Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για πασπάλισμα
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα