Κοτόπουλο Εντσιλάδα

Κοτόπουλο Εντσιλάδα

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, θέση 4 για γκάζι.
  2. Ψεκάστε ελαφρά με λάδι ένα τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας στην σκόνη τσίλι, μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πολτό ντομάτας και τα φασόλια και βράστε τα. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρέψτε τα για 5 λεπτά, θα πρέπει να μυρίζει πολύ ωραία ήδη! Προσθέστε το κοτόπουλο ανακατεύοντας και αφήστε τα να πάρουν μία βράση σιγά σιγά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει τη γεύση που προτιμάτε.
  4. Βάλτε λίγο από το μείγμα σε κάθε τορτίγια και τυλίξτε την. Αφού τις τυλίξετε, τοποθετήστε τις τορτίγιες δίπλα-δίπλα (με την ένωση προς τα κάτω) σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος.
  5. Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και γύρω από τις τορτίγιες. Τώρα πασπαλίστε το τριμμένο τσένταρ από πάνω για να το κάνετε «τυρένιο».
  6. Ψήστε το μέσα στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (αν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ!), Μέχρι να γίνει χρυσοκαφέ με φουσκάλες.
  7. Σερβίρετε πολύ ζεστό, πασπαλισμένο με μαϊντανό ή σχοινόπρασο, με μια τραγανή πράσινη σαλάτα. Γιαμμμ!

Παραλλαγές

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρα αντί για κόκκινα φασόλια
  • Εάν χρησιμοποιείτε μία κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, θα προσθέσετε περίπου 10kcals.
  • Αντί τη σκόνη τσίλι, γιατί δε δοκιμάζετε μερικά μεξικάνικα μπαχαρικά;

Κατάλληλο για τα βήματα 3, 4 και 5. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βήματα, επικοινωνήστε με έναν Σύμβουλο.

Λεπτομέρειες συνταγής:

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Θερμίδες: 400kcals
Βήματα: 3, 4 and 5

Συστατικά

Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
300ml Πολτό ντομάτας (Passata)
200 γρ. κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
150γρ. κοτόπουλο, ψημένο, χωρίς πέτσα και κομμένο σε κύβους
4 x 22γρ. μαλακές τορτίγια καλαμποκιού
30 γρ. τριμμένο τυρί Cheddar με χαμηλά λιπαρά
Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για πασπάλισμα
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα

Κοινοποιήστε αυτή τη Συνταγή