Κορωνοϊός - Υγιεινή διατροφή, Υγιεινή προοπτική

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Κορωνοϊός - Υγιεινή διατροφή, Υγιεινή προοπτική

Ο διατροφολόγος της the 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, Mark Gilbert, εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και τον κορωνοϊό, ιδιαίτερα στους άνδρες.

Δεν είναι καθόλου επιζήμιο να ξεκινήσει κάποιος μία δίαιτα σε αυτές τις μέρες του κορωνοϊού. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των στοιχείων δείχνει ότι εάν η δίαιτα περιέχει όλα τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά, τότε είναι πιθανώς ευεργετική. 

Φυσικά, δεν προβαίνουμε σε οποιουσδήποτε απόλυτους ισχυρισμούς, επειδή πρόκειται για έναν νέο ιό και δεν υπάρχουν φάρμακα, εμβόλια ή θεραπείες με βάση τον τρόπο ζωής που να έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, αλλά κρίνοντας από αυτά που έχουμε δει με αυτόν τον ιό σε παχύσαρκους ανθρώπους και λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της διατροφής σε σχέση με την ανοσία και τους ιούς, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ισχυρές ενδείξεις 

Επτά στους 10 άντρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, οι οποίοι έχουν σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας - ένα από αυτά είναι το πρόβλημα της παχυσαρκίας (το οποίο γνωρίζουμε ότι σχετίζεται επίσης με θέματα όπως οι καρδιακές παθήσεις).

Τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια δείχνουν ότι η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών από τον Covid-19 και ότι το 70% των ασθενών που καταλήγουν σε εντατική θεραπεία είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία που δείχνει ότι η παχυσαρκία οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο και χειρότερα αποτελέσματα από ιογενείς λοιμώξεις.

Επίσης, τα δεδομένα που αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία δείχνουν ότι όσοι εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα ή υποκύπτουν ευκολότερα σε αυτόν τον ιό είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι ή να υποφέρουν από υποκείμενα προβλήματα υγείας, τα οποία είναι πολύ συχνότερα σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.

Η The 1:1 Diet, η οποία έχει την έδρα της στο Corby, στο Northamptonshire, έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, μέσα από δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες υψηλού επιπέδου, ότι μειώνει σημαντικά το βάρος με ασφάλεια. Διαθέτει ένα Πρόγραμμα Βημάτων που ακολουθούν οι διαιτώμενοι, με την προσωπική υποστήριξη ενός προς έναν από έναν ανεξάρτητο Σύμβουλο απώλειας βάρους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις πρώτες περίπου 200 σοβαρές περιπτώσεις του COVID-19, περισσότερο από το 40% των ασθενών ήταν παχύσαρκοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα παχύσαρκα άτομα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά με τον COVID-19. Συνολικά, περισσότερο από το 70% ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

Από τους 3.200 θανάτους λόγω COVID-19 στην Ιταλία, το 99% των ασθενών είχαν υπέρταση, καρκίνο, διαβήτη και / ή καρδιακές παθήσεις. Η παχυσαρκία δεν μετρήθηκε άμεσα αλλά στατιστικά, αυτά τα άτομα θα ήταν πιο πιθανό να είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα. 

Η παχυσαρκία αναφέρθηκε ως πιο πιθανός παράγοντας επιβάρυνσης στα νεότερα θύματα του COVID-19.

Το Πρόγραμμα Βημάτων της The 1:1 Diet υπήρξε επίσης αντικείμενο μελέτης με επιτυχία σε διαβητικούς, υπερτασικά άτομα και άτομα με καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου.

Είναι πλέον γνωστό ότι τα άτομα με διαβήτη, υπέρταση, καρκίνο ή / και καρδιακή νόσο διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου ή θανάτου. Η απώλεια βάρους μειώνει τους παράγοντες κινδύνου για όλες αυτές τις ασθένειες και μπορεί να αντιστρέψει τον διαβήτη, την υπέρταση και τις αγγειακές παθήσεις. Αν θέλετε να μιλήσετε με κάποιο Σύμβουλο της 1:1 Diet, πατήστε κάτω στο 'Βρείτε Σύμβουλο' ή πάρτε μας ένα τηλέφωνο στο 7000 4505,

Βρείτε Σύμβουλο

Χρησιμοποιήστε τον διαδραστικό μας χάρτη και μιλήστε με έναν Σύμβουλο σήμερα.

Χρειάζεστε να χάσετε βάρος;

Βρείτε το ΔΜΣ σας εδώ με τον διαδικτυακό μας υπολογιστή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα:

Διαβάστε επίσης:

Blog

The 1:1 Diet – Evidence-Based, Dietary Intervention for Diabetes

The 1:1 Diet has been shown in gold-standard, randomised, controlled trials to be effective in pre-diabetics, diabetics and those with …

Research

Statement – The 1:1 Diet vs Weight-Loss Drugs

“I would point out several important reasons why The 1:1 Diet is superior to these new weight-loss drugs. Firstly, weight …

Blog

Fertility and The 1:1 Diet

It is already established in the scientific literature that losing weight is one treatment that improves fertility and we’ve had …

Blog

Dear Healthcare Professional,

Please find below the History, Effectiveness & Evidence for The 1:1 Diet… The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan have …

elEL