Τα Ωφελήματα Του Να Πίνουμε Νερό Και Να Μένουμε Ενυδατωμένοι

 • Αρχική
 • /
 • Blog
 • /
 • Τα Ωφελήματα Του Να Πίνουμε Νερό Και Να Μένουμε Ενυδατωμένοι

Τα Ωφελήματα Του Να Πίνουμε Νερό Και Να Μένουμε Ενυδατωμένοι

Γιατί τόσο πολύ νερό; Βοηθά στην απώλεια βάρους, την πείνα, το μεταβολισμό και την εξάλειψη του σωματικού λίπους και των επικίνδυνων τοξινών που βρίσκονται αποθηκευμένες μέσα σ’ αυτό.

Κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται γιατί δίνουμε τόσο μεγάλη έμφαση στο να πίνουμε νερό καθώς είμαστε στα προγράμματα διατροφής The 1:1 Diet. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Προφανώς, το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση και για πολλές από τις διαδικασίες που διατηρούν το μεταβολισμό μας ενεργό. Η σημασία του αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι τα σώματά μας αποτελούνται από 50-60% νερό.

Πέρα από αυτά τα βασικά στοιχεία, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό ενώ είμαστε σε Πρόγραμμα. Πρώτον, μεγάλο μέρος του νερού που παίρνουμε καθημερινά προέρχεται από την τροφή μας, οπότε όταν μπαίνουμε στη Διατροφή The 1:1 Diet, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νερού από τα τρόφιμα δεν το παίρνουμε πλέον! Επίσης, με τη γρήγορη απώλεια λίπους, η απελευθέρωση τοξινών από τα αποθέματα λίπους επιταχύνεται και συνεπώς το ήπαρ και τα νεφρά πρέπει να εντείνουν τη λειτουργία τους για να τα εξαλείψουν με ασφάλεια από το σώμα. Η καλύτερη ενυδάτωση εξασφαλίζει ότι αυτή η διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Σύμβουλός σας θα σας προτείνει να πίνετε τουλάχιστον 2,25 λίτρα νερό την ημέρα, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του όγκου του αίματος και την αποφυγή της αφυδάτωσης.

Το σώμα σας χρησιμοποιεί επίσης νερό για να βοηθήσει και άλλες διαδικασίες, όπως:

 • Τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου στο σώμα σας
 • Την απαλλαγή των αποβλήτων ουσιών από το σώμα
 • Τη διατήρηση της θερμοκρασίας σας
 • Τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι δίνετε αρκετό νερό στο σώμα σας:

 • Ξυπνώντας το πρωί, πιείτε ένα-δύο ποτήριa νερό - οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λιγότερο ενυδατωμένοι το πρωί!
 • Παίρνετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας όλη την ημέρα! Μην φεύγετε από το σπίτι σας χωρίς αυτό και απλώς ξαναγεμίζετε το κάθε φορά που είναι άδειο.
 • Πίνετε 500 ml (1/2 λίτρο) νερό 30 λεπτά πριν από τα γεύματα - ειδικές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό υποβοηθάει την απώλεια βάρους.
 • Πίνετε νερό όταν νομίζετε ότι είστε πεινασμένοι. Αν αισθάνεστε μια λιγούρα ανάμεσα στα γεύματα, πιείτε πρώτα ένα μεγάλο ποτήρι φρέσκο δροσερό νερό για να δείτε αν είστε αφυδατωμένοι. Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι πεινασμένοι όταν στην πραγματικότητα, απλά διψάνε.
 • Εάν πίνετε νερό πριν από ένα σνακ ή μαζί με το σνακ σας θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι γρηγορότερα, βοηθώντας σας έτσι να διατηρήσετε υπό έλεγχο την λήψη θερμίδων.
 • Πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση. Εάν πίνετε νερό κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης αυτό μπορεί να βοηθήσει τα επίπεδα αντοχής και ενέργειας σας, προσφέροντας σας αρκετή ενέργεια και αντοχή για να κάνετε την άσκηση σας μέχρι το τέλος. Επιπλέον, θα αντικαταστήσει την ποσότητα νερού που χάσατε με την εφίδρωση ή τους υδρατμούς που χάθηκαν με την αναπνοή.

Δεν είστε οπαδός του απλού νερού; Γιατί να μην το κάνουμε πιο διασκεδαστικό με τις νόστιμες γεύσεις νερού μας; Επιλέξτε από καρπούζι, λεμόνι και λάιμ, ή βατόμουρο και σαμπούκο.

Βρείτε Σύμβουλο

Χρησιμοποιήστε τον διαδραστικό μας χάρτη και μιλήστε με έναν Σύμβουλο σήμερα.

Χρειάζεστε να χάσετε βάρος;

Βρείτε το ΔΜΣ σας εδώ με τον διαδικτυακό μας υπολογιστή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα:

Διαβάστε επίσης:

Blog

The 1:1 Diet – Evidence-Based, Dietary Intervention for Diabetes

The 1:1 Diet has been shown in gold-standard, randomised, controlled trials to be effective in pre-diabetics, diabetics and those with …

Research

Statement – The 1:1 Diet vs Weight-Loss Drugs

“I would point out several important reasons why The 1:1 Diet is superior to these new weight-loss drugs. Firstly, weight …

Blog

Fertility and The 1:1 Diet

It is already established in the scientific literature that losing weight is one treatment that improves fertility and we’ve had …

Blog

Dear Healthcare Professional,

Please find below the History, Effectiveness & Evidence for The 1:1 Diet… The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan have …